Staande daglichtlamp van Sparckel

Concentratieverlies, je moe voelen midden op de dag en een humeurige stemming. Allemaal gevolgen van een tekort aan daglicht. Zoek jij een staande daglichtlamp die je huis of kantoor kan vullen met gezond daglicht? Sparckel is de innovatieve, dynamische daglichtlamp die ervoor zorgt dat jij genoeg daglicht krijgt gedurende de dag. Bij Sparckel kun je een staande daglichtlamp kopen voor een positief effect op je energieniveau, stemming en slaapritme. Met een Sparckel krijg jij een lentegevoel het hele jaar door!

Daglichtlamp Sparckel

Gezond licht

In een tijd waarin we 90 procent van onze tijd doorbrengen binnenshuis, doen de meeste mensen een substantieel lichttekort op. Onze biologische klok krijgt te weinig daglicht, waardoor het slaaphormoon overdag al de kans krijgt om actief te worden. Vervolgens voel je je slap, futloos of humeurig. Je biologische klok is ontregeld, waardoor je je overdag moe voelt en ’s nachts niet goed kunt slapen.

Zorg je ervoor dat je ogen wél genoeg daglicht opnemen gedurende de dag, dan wordt je slaaphormoon onderdrukt op de momenten dat het nodig is. Het ritme van je biologische klok herstelt, en je slaap ’s nachts juist beter. En dat heeft een positief effect op niet alleen je stemming en productiviteit, maar ook je gezondheid. Een slecht slaappatroon verhoogt namelijk de kans op hersenziekten, depressie, burn-out, hart- en vaatziekten en overgewicht.

Zo werkt het

Een staande daglichtlamp van Sparckel helpt je om voldoende daglicht te krijgen. Om aan je biologische klok te laten weten dat het dag is, moeten je ogen licht opvangen met een sterkte van minstens 1.000 lux. Nu is de sterkte van het licht in de meeste binnenruimtes zo’n 500 lux, waarbij er slechts 250 lux echt door je ogen wordt opgevangen. Maar met een daglichtlamp staand van Sparckel kom jij zeker aan die 1.000 lux daglicht. Dat geeft je zo’n 12 procent meer prestatie op een dag. Je bent scherper en hebt meer energie.

Daarnaast zijn de daglichtlampen van Sparckel niet zomaar lampen. Ons daglicht is namelijk dynamisch. Het licht simuleert een zonnige lentedag, van blauwig ochtendlicht tot een warme zonsondergang. Zo ondersteund de lamp je biologische klok, en krijg jij op het juiste moment van de dag de juiste hoeveelheid daglicht binnen. Zo haal jij met een Sparckel daglichtlamp de lente in huis, het hele jaar door!

Staande daglichtlamp kopen

Ben jij op zoek naar een stijlvolle daglichtlamp die staand is? Onze daglichtlampen komen in verschillende uitvoeringen, waaronder de staande Jolly James en Bright Brenda. Sparckel is the light that makes you feel alive, een daglichtlamp ontwikkeld door pioniers, vanuit een passie voor gezondheid en techniek. Onze missie is om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de positieve effecten van voldoende daglicht. Onze lampen kunnen thuis, op kantoor of in zorginstellingen een energiek licht brengen. Wil je meer weten? Lees hier meer over de effecten van Sparckel, of neem contact met ons op.

Bekijk onze Sunny Susan plafondlamp en zie welk verschil genoeg daglicht kan maken in jouw woning, kantoor of zorginstelling. Meer weten? Kontaktieren Sie uns of lees hier meer over het effect van daglicht op je gezondheid.

Etwas für jeden

Wir haben drei Modelle. Jolly James ist für Ihren Schreibtisch, Bright Brenda für den Boden und Sunny Susan für die Decke. So können Sie überall gesundes Licht genießen!