Daglichtlamp plafond van Sparckel

Een middagdipje, moeilijk uit bed kunnen komen of concentratieverlies door de dag heen. Allemaal symptomen van een verstoorde biologische klok. Een daglichtlamp aan je plafond kan je helpen om je energieniveau op peil te houden en je stemming en nachtrust te verbeteren. Sparckel is de innovatieve, dynamische daglichtlamp die jou helpt met het krijgen van voldoende daglicht. Een plafond daglichtlamp geeft je de hele dag door het licht van de zon, terwijl je gewoon binnen zit. Met onze Sunny Susan voor aan het plafond, heb jij een lentegevoel het hele jaar door!

Daglichtlamp Sparckel

Gezondheid

Tegenwoordig brengen we over het algemeen meer tijd binnen door dan buiten. Ongeveer 90 procent van onze tijd zelfs. Je ogen vangen dan een stuk minder daglicht op, wat effect kan hebben op je biologische klok. Het slaaphormoon wordt eerder dan nodig geactiveerd, en je voelt je slaperig, futloos en humeurig. Daarnaast slaap je ’s nachts juist slechter, ben je snel moe of lig je juist te vroeg wakker.

Neem je genoeg daglicht op, dan wordt je slaaphormoon onderdrukt en wordt deze pas actief als het donker is, oftewel als je hem nodig hebt om te gaan slapen. Het ritme van je biologische klok herstelt, je slaapt beter ’s nachts en bent juist actiever en scherper overdag. En dat is goed voor je gezondheid, want een slecht slaapritme geeft je meer kans op ziekten als dementie, depressie, burn-out, hart- en vaatziekten en overgewicht. 

How it works

Met een daglichtlamp aan je plafond van Sparckel zorg je ervoor dat je gedurende de dag genoeg daglicht opneemt. Het licht buiten heeft een sterkte tussen de 10.000 en 100.000 lux. In de meeste binnenruimtes is de sterkte van het licht slechts 500 lux, waarvan er maar 250 lux in je ogen terecht komt. Er ontstaat ‘biologische duisternis’. Je ziet wel wat, maar je biologische klok denkt dat het al een stuk donkerder is. Een daglichtlamp plafond van Sparckel brengt licht met een sterkte van zo’n 1.000 lux. Dat is al een flinke verbetering voor je ogen. Ons dynamisch licht kan je zo’n 12 procent extra prestatie geven op een dag. 

Sparckel is daarnaast niet zomaar een daglichtlamp, maar een dynamische daglichtlamp. Onze lampen simuleren een zonnige lentedag. Van blauwig ochtendlicht tot een warme zonsondergang. Onze lampen volgen het ritme van je biologische klok en zorgen ervoor dat jij de juiste hoeveelheid licht krijgt op het juiste moment van de dag. Zo heb jij altijd een lentegevoel binnenin je huis of kantoor! 

Daglichtlamp plafond kopen

Sparckel is the light that makes you feel alive. Je kunt een daglichtlamp kopen voor het plafond van Sparckel voor meer energie, prestatie en een goede nachtrust. Onze missie is om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de voordelen van voldoende daglicht. Met onze passie voor gezondheid en techniek hebben wij de ideale dynamische plafond daglichtlamp ontwikkeld. 

Bekijk onze Sunny Susan plafondlamp en zie welk verschil genoeg daglicht kan maken in jouw woning, kantoor of zorginstelling. Meer weten? Contact Us of lees hier meer over het effect van daglicht op je gezondheid.

Something for everyone

We have three models. Jolly James is for your desk, Bright Brenda for the floor and Sunny Susan for the ceiling. So you can enjoy healthy light everywhere!