Vitaliteit van je bedrijf verhogen met Sparckel

Een vitaal bedrijf kenmerkt zich door medewerkers die zich fit, goedgehumeurd en geconcentreerd voelen. Hoe kun je er nou voor zorgen dat werknemers zich goed voelen op het werk? Daglicht is een nog vaak onbekende, maar enorm belangrijke factor hierin. Voldoende daglicht heeft een positief effect op je energieniveau, stemming en concentratieniveau. Met een dynamische daglichtlamp van Sparckel kun jij je bedrijf helpen met de vitaliteit van je collega’s. Sparckel heeft diverse soorten stijlvolle daglichtlampen die passen op iedere werkvloer.

Wat doet een daglichttekort?

Wist jij dat de meeste mensen kampen met een groot tekort aan daglicht? Tegenwoordig brengen we meer tijd binnen door dan buiten, vooral als we aan het werk zijn. Zo’n 90 procent van de dag vindt binnen plaats. Als je ogen niet genoeg daglicht opvangen, raakt je biologische klok in de war. Het lichaam begrijpt niet dat het overdag is. Het slaaphormoon wordt vervolgens te vroeg geactiveerd, waardoor je je midden op de dag slaperig, futloos en humeurig voelt. Ook je concentratieniveau moet eraan geloven, en is erg laag met te weinig daglicht. Niet handig op de werkplek dus.

Voor een succesvolle werkdag is het belangrijk om een optimale en vitale werkomgeving te hebben. Je kunt de vitaliteit van je bedrijf verhogen met goede daglichtlampen van Sparckel. Met voldoende daglicht in de werkruimte profiteren jij en je collega’s van een betere concentratie, meer energie en meer scherpte. Daarnaast heeft voldoende daglicht positieve effecten op je gezondheid. Met voldoende daglicht overdag, slaap je bijvoorbeeld ’s nachts beter. En een goed slaapritme is enorm belangrijk in het voorkomen van hersenziekten zoals dementie, depressie, burn-out, hart- & vaatziekten en overgewicht. Zo kan voldoende daglicht naast een betere productiviteit overdag, ook bijdragen aan een goede gezondheid. Zo kun jij jouw bedrijf helpen met de vitaliteit van haar werknemers.

Zo helpt Sparckel

De daglichtlampen van Sparckel zijn zo ontwikkeld dat de ruimte met 1 Sparckel voor 2 tot 4 werkplekken de hele dag door wordt voorzien van voldoende daglicht. Dit heeft te maken met de kleur en sterkte van het Sparckel-licht. Sparckel simuleert een zonnige lentedag. Dat betekent dat de lamp mee verandert met het ritme van de dag. Van blauwig ochtendlicht tot een warme zonsondergang later op de dag. Onze lampen volgen het ritme van je biologische klok en het ritme kan zelfs aangepast worden naar verschillende seizoenen. Op het juiste moment van de dag krijg je de juiste hoeveelheid licht binnen. Zo kun je het hele jaar door een lentegevoel je kantoor binnenhalen.

Maar hoe doet Sparckel dit? Buiten heeft daglicht een sterkte van 10.000 tot wel 100.000 lux. In de meeste binnenruimtes is de sterkte van het licht zo’n 500 lux en komt er daarvan slechts 250 lux op je ogen terecht. Sparckel brengt wel 1.000 lux naar je ogen toe, wat voldoende is voor je biologische klok om te begrijpen dat het overdag is. Deze hoeveelheid extra daglicht geeft je tot 12 procent extra prestatie op een dag. Dat is bewezen door wetenschappelijk onderzoek van Universiteit Twente bij opdrachtgeven CBRE.

Sparckel voor een vitaal bedrijf

Wil jij daglichtlampen aanschaffen voor een vitaal bedrijf? De daglichtlampen van Sparckel komen in diverse uitvoeringen en staan stijlvol in elke werkruimte. Bekijk onze collectie en zie wat de Sparckel daglichtlampen kunnen betekenen voor jouw bedrijf op het gebied van vitaliteit. Onze lampen zijn ook te huren. Wil je meer weten? Neem contact met ons op of lees hier meer over onze lampen.

Wil jij biodynamische verlichting kopen? Visa vår kollektion of neem contact met ons op voor meer informatie. Meer weten over dynamisch daglicht? Lees hier hoe het werkt.

Något för alla

Vi har tre modeller. Jolly James är till ditt skrivbord, Bright Brenda för golvet och Sunny Susan för taket. Så du kan njuta av hälsosamt ljus överallt!