In de ouderenzorg, verbetert Sparckel voor cliënten slaap, vitaliteit, sociaal gedrag, zicht & stemming. Daardoor zijn verzorgers minder belast.

Bron: Universiteit Tilburg, Tranzo. Uitgevoerd te GGz Eindhoven. Publicatie Elsevier Science.

Jolly James
Bright Brenda
Sunny Susan

Vad våra kunder säger

Onze klanten vertellen ons samengevat dat de bewoners beter kunnen zien. Ze zijn beter in staat te lezen en hobby’s te doen, zoals schilderen. Een mevrouw gaat zelf haar boterham met jam weer smeren. Een meneer met ondergewicht komt weer aan. En, die onrustige persoon gaat eindelijk weer eens zitten. Iemand die zijn kamer niet afkwam, komt weer onder de mensen. De stemming is leuker van zowel bewoner als ook het personeel. ‘s Avonds voelen de bewoners een natuurlijke aandrang om te willen gaan slapen. Met meer rust gaan de bewoners een voor een richting slaapkamer. In de nacht is het op de afdeling rustig want de bewoners slapen dieper en langer. De nachtdwalers hebben we de helft minder vaak, en dus zijn er minder valincidenten. De nachtdienst is minder vermoeiend voor verzorgers. De bewoners zijn beter hanteerbaar, prettiger in de omgang. ‘s Ochtens komen we uitgerust vitaler op gang.

We helpen jullie organisatie met:

  • Een kennismaking: de basis van Licht, de Mens, gezond licht Techniek, Wetenschap & gratis gezonde tips!
  • En mer omfattande workshop för stöd och kunskapsutbyte,
  • Diensten om jullie lichtkwaliteit te meten of berekenen,
  • Vill du prova en Sparckel-demonstration?

Det är lätt att genomföra och investeringen är gynnsam.

Meestal gaan er drie Sparckel’s in een woonkamer, verplaatsbaar of op te hangen door de eigen technische dienst.

We bieden ‘licht als een dienst’.

Bestaande klanten zijn:

Viva!, Zorgboog, Zuyderland, Thebe, Archipel, de Wever, Amaris, MMC, ZGE, Amarant, Riethorst stromenland, Zorggroep Almere, de Pastorie, Pieter van Foreest, Carinova, de Herbergier, Ijselheem, GGzEindhoven, GGzOost Brabant, Korian.